StiB

Steunpunt informele zorg Breda

De vraag was: kunnen jullie ervoor zorgen dat onze medewerkers (vaste krachten en vrijwilligers) voelen waar ze werken en onze klanten laten zien waar ze komen. Dit met gebruik van zo veel mogelijk van het al aanwezige kantoormeubilair.

Voordat we aan de slag konden, hebben we geïnventariseerd hoe en met wie er werd gewerkt in de betreffende kantoorruimtes en of dat wellicht anders en beter zou kunnen. De ruimtes kregen deels nieuwe indelingen en de huisstijl van de organisatie verwerkten we o.a. in het schilderwerk van de wanden. Pakkende foto’s, quotes en uitspraken (die worden gebruikt in folders en informatiebrochures) van zowel clienten als medewerkers verrijken nu de diverse kantoorruimtes.
Voor de grootste ruimte ontwierp BOS&BOS kasten om deze wat te breken. Ze zijn uitgevoerd in eikenhout, als warme tegenhanger van het wat killere kantoormeubilair en zijn deels tweezijdig te gebruiken. De plank, maar ook de bovenkant van de kasten, geven de mogelijkheid groen toe te voegen voor nog meer afscheiding en een huiskamergevoel. Daarnaast kan het ook dienst doen als afzetblad.