Referenties

Museum Tongerlohuys

“Ilja en Sandra Bos hebben bij de herinrichting van Het Verhaal van Roosendaal in het Tongerlohuys  fantastisch werk verricht. Ze zijn er in geslaagd het concept te vertalen in een aansprekende presentatie. Ook de samenwerking was buitengewoon prettig.”

Janine Verster
Conservator museum Tongerlohuys

Buitencentrum Schoorlse Duinen

“Met veel plezier heb ik met Ilja en Sandra samengewerkt aan de expositie voor Buitencentrum Schoorlse Duinen. Ze waren een onderdeel van het ontwerpteam dat de verbouwing van het Buitencentrum realiseerde. In het voorbereidende traject brachten zij hun brede kennis in wat heeft geleid tot het centrum zoals het er nu staat. Vanuit de ontwerpopgave voor de expositie hebben we in samenspraak telkens gezocht naar de perfectionering. Wat hebben we binnen nodig om onze bezoekers buiten een rijkere ervaring te geven, was de terugkerende vraag. Het werken vanuit de inhoudelijke boodschap: het hoogste duin van Nederland, vastgelegd en losgelaten door Staatsbosbeheer, werkte erg prettig en leidde tot scherpe vragen. Maquette, animatie, fotografie, teksten en wisselende doe-elementen maakten het geheel compleet. Praktisch en duurzaamheid bij de onderdelen werd goed bewaakt. Doordat Ilja en Sandra open een ontwerpproces ingaan, was het voor mij een hele fijne samenwerking. Bij aanpassingen door de tijd bel ik ze met veel plezier weer op. ”

Patricia van Lieshout
Manager Buitencentrum Schoorlse Duinen

 

Stichting Natuurcentrum Slabroek

“In 2006 heeft BOS & BOS Natuurcentrum Slabroek te Nistelrode geheel aangepast aan de eisen van deze tijd. Het interieur van de historische boerderij waarin het centrum gevestigd is, is volledig opnieuw ingericht. Het resultaat is modern en efficiënt, terwijl de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Het was een enorm karwei! De samenwerking met BOS & BOS is uitermate prettig verlopen. Stap voor stap werd samen met ons het uiteindelijke plan ontwikkeld en gerealiseerd. Men bleek veel kennis en kunde in huis te hebben en dankzij regelmatig overleg, is het centrum precies zo geworden als we voor ogen hadden. Nog dagelijks horen we van onze bezoekers hoe tevreden zij zijn met het resultaat.”

Geja Hummel.
Hoofd Educatie Stichting Natuurcentrum Slabroek

 

Vereniging Natuurmonumenten

“De samenwerking met BOS & BOS ervaar ik als plezierig. Bij het uitbrengen van een offerte wordt altijd duidelijk het doel, de doelgroep en het programma van eisen omschreven. Ook wordt een duidelijk tijdspad afgesproken. Het inlevingsvermogen van BOS & BOS is uitstekend. Het is bij hen altijd mogelijk om een opdracht of product aan te passen. Ze zijn sterk in huisstijlbewaking, zeker als het een project betreft waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Voorbeelden hiervan zijn het realiseren van een informatiepaneel nabij de Ellerschans en een informatiehoek van Natuurmonumenten in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.”

Theo van den Berkmortel,
Communicatiemedewerker Natuurmonumenten

 

Staatsbosbeheer

“Staatsbosbeheer bezit in het natuurgebied het Leudal (Limburg) een watermolen. Deze fraai gelegen molen is een grote publiekstrekker. Tijdens de openingsuren is de molen in werking. In 2007 is in opdracht van Staatsbosbeheer een expositie ingericht door BOS & BOS.
Uitgangspunt was dat het publiek via de expositie kennis maakt met de rijke cultuurhistorie van het Leudal. Een kleine ruimte met een hoge luchtvochtigheid in een historisch gebouw legt de nodige beperkingen op. Gezien de vele positieve reacties van de bezoekers, is BOS & BOS er in geslaagd de wens van Staatsbosbeheer in vervulling te laten gaan. Er is een krachtige expositie ontworpen met een hedendaagse vormgeving in een historisch gebouw.”

Piet Zegers,
Oud boswachter (vanwege pensioen) Peel en Kempen